Gemeente Rheden

Consulent Werk / Inburgering

32 uur per week 

Durf jij vanuit verschillende richtingen te kijken en wil je met jouw vakmanschap impact hebben op de ontwikkeling van Rheden? Kom dan bij ons werken, want jij maakt het verschil! 

 

Wat ga je doen?

Jij bent samen met jouw collega’s het aanspreekpunt voor alle inburgeringsplichtigen binnen de gemeente Rheden. De inburgeringsplichtigen kunnen onder de oude of de nieuwe Wet Inburgering vallen. Je stimuleert, ondersteunt en begeleidt alle inburgeraars in jouw caseload om te voldoen aan de inburgeringsplicht. Daarnaast coach je hen in hun ontwikkeling met betrekking op activering, participatie en (betaald) werk in het kader van de Participatiewet. Je stelt concrete plannen op en voert deze uit. Je zet de juiste instrumenten en voorzieningen in. Je weet wat de inburgeringsplichtigen bewegen en hebt kennis van andere culturen. Bij de nieuwe Wet Inburgering stel je met de inburgeringsplichtigen het persoonlijk plan inburgering en participatie (PIP) op en monitor je op de voortgang en uitvoering hiervan.  

Je houdt je concreet bezig met:

  • Afnemen van een brede intake;
  • Voeren van de regie op het inburgerings- en participatietraject van statushouders en gezins- en overige migranten. Als het nodig is overweeg je een afstemming op de uitkering;
  • Het vastleggen van afspraken die je met jouw klanten hebt gemaakt in rapportages, beschikkingen, PIP’s en klantvolgsystemen;
  • Deelnemen aan verschillende overlegvormen en het zoeken van nauwe samenwerking met interne en externe partners;
  • Signaleren van knelpunten, pakt deze aan en lost deze op;
  • Vanuit je pro activiteit en creativiteit pas je maatwerk toe. Je denkt in mogelijkheden in een team dat volop in ontwikkeling is;
  • In samenwerking met je interne en externe collega’s binnen het werkveld bouw je actief aan je eigen netwerk en creëer je kansen voor de doelgroep.


Wat is jouw team?
Ons subteam Inburgering is een onderdeel van het grotere team Werk, Participatie en Inburgering en valt binnen de afdeling Samenleving. Dit team heeft als een van de primaire taken de uitvoering van de gemeentelijke taken op het gebied van werk, participatie (meedoen in de samenleving), zelfstandig ondernemen en inburgering. Je werkt nauw samen met de consulenten Inkomen, uitkeringsadministratie, sociale recherche, kwaliteitsmedewerkers en de consulenten Werk. Binnen het subteam Inburgering werk je samen met nog een Consulent Werk/ Inburgering en een administratief ondersteuner. Het Team Werk, Participatie en Inburgering bestaat momenteel uit 37 medewerkers en wordt aangestuurd door teammanager Gerrald Suurd.

Jouw profiel:

  • Wij zoeken een collega met een HBO werk en denkniveau. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Hbo Personeel en Arbeid, Academie Mens en Arbeid, Sociaal pedagogische Hulpverlening;
  • Je hebt aantoonbare gedegen werkervaring met het werk gerelateerd aan begeleiden van statushouders;
  • Je bent een echte teamplayer: je kunt goed samenwerken met interne collega’s en externe partners;
  • Je hebt een klantgerichte instelling en bent in staat om een stevige gesprekspartner te zijn;
  • Je bent gedreven, planmatig, slagvaardig en ziet graag dat jouw werk effect heeft;
  • Je bent ondernemend, denkt buiten de kaders en durft maatwerkoplossingen toe te passen met focus op resultaat;
  • Je kan heldere re-integratieplannen en rapportages op stellen;
  • Tenslotte beschik je over kennis van wet- en regelgeving rond de Wet Inburgering en Participatiewet. Scholingsmogelijkheden vinden wij een pré.

 

Wat bieden we jou?

Een afwisselende functie in een enthousiast en gedreven team waarbij collegialiteit hoog in het vaandel staat. Je komt te werken in een dynamische organisatie met korte lijnen. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid, ruimte om mee te denken en de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in de organisatie. Als tegemoetkoming in de extra kosten van het thuiswerken ontvang je een vergoeding en de benodigde digitale middelen.

Bij Rheden werken we hybride, ofwel plaats- en tijdonafhankelijk: daar waar en wanneer je het beste je taak kan uitvoeren. Daarbij staat de dienstverlening aan onze inwoners centraal. Afspraken over je werktijden en aanwezigheid maak je in overleg met je leidinggevende en collega’s.

Verder bieden we jou:

  • Een maximum salaris van € 4.752,- bruto per maand voor 36 uur per week (functieschaal 9). Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je in eerste instantie ingeschaald worden in de aanloopschaal (schaal 8).
  • Een IKB-budget van 17,05% om extra verlofuren mee te kopen, een opleiding, fiets, sportabonnement of vakbondscontributie van te bekostigen, fiscale uitruil reiskosten woon-werkverkeer te regelen of te laten uitbetalen in de vorm van extra inkomen.
  • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding, deelname aan het ABP pensioenfonds en een bijdrage aan je ziektekostenverzekering.
  • De optie om thuis te werken volgens flexibele arbeidstijden.
  • Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1,5 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

 

 

Hoe solliciteer je?

Via de button Solliciteren. De sluitingsdatum is 29 september 2024. De eerste gesprekken zijn gepland op  9 oktober 2024. We kijken uit naar je sollicitatie!

Als je werkt bij de gemeente Rheden is een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

 

Heb je nog vragen?

Voor vragen over de procedure en functie kun je bellen met teammanager Werk, Participatie en Inburgering Gerrald Suurd op telefoonnummer (06) 52 16 98 54. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met consulent Inburgering Renata Geertsma op telefoonnummer (06) 21 96 81 22.

 

Vacature delen op:

Contactpersoon:

Gerrald Suurd | Teammanager Werk, Participatie & Inburgering

mobiel: +31 652169854

Renata Geertsma

mobiel: +31 621968122

Organisatiepagina:

http://https://www.rheden.nl/

Kantooradres:

President Kennedylaan 106 6883AX Velp

Locatie: